november 1, 2023

TINA PRODNIK: MOČ DO DOLGOŽIVOSTI JE V NAŠIH ROKAH

Šentjurčanka Tina Prodnik je zdravnica naravne in integrativne medicine, molekularna biologinja in motivatorka, ki že dve desetletji živi v Švici. Energična ženska, ki promovira zdrav in vitalen način življenja. Prepričana je, da je moč do dolgoživosti v naših rokah. Z Barbaro Gradič Oset sta se pogovarjali o tem, kaj je molekularna biologija, kakšno moč imajo misli, kako težke trenutke spreobrniti v nekaj dobrega in kako dolgoletne slabe navade spremeniti v dobre. 

Tina Prodnik zdravnica naravne medicine, ki poudarja pomembnost povezanega uma in duha ter podzavestnih programov za dolgoživost.

Tina Prodnik je študirala molekularno biologijo, a je kmalu ugotovila, da laboratorijsko delo ni za njeno dušo. Zanimala jo je znanost o zdravju - naravnem zdravju in preventivi; predvsem preventivi proti kroničnim boleznim. Zato se je vpisala na doktorat integrativne in naravne medicine v Ameriki, ki ima osnove v kvantni fiziki. Danes je Tina Prodnik zdravnica naravne medicine, ki poudarja pomembnost povezanega uma in duha ter podzavestnih programov za ohranjanje zdravja in za našo dolgoživost. 
Novembra vabi v Ljubljano na 1. festival Vitalne dolgoživosti in biohackinga, Vibrant Longevity: »Brez zdravja in življenjske energije ne moremo uresničiti svojih življenjskih potencialov, zato si večina ljudi, med vsemi željami, najprej zaželi zdravja. V svetu se vse bolj uveljavlja termin biohacking, kar preprosto pomeni popolni izkoristek svojega biološkega potenciala. Menim, da je zdravje je naša odgovornost, in prihodnost nas kliče k integrativnemu pristopu do zdravja.«

 »Posebej rada se spominjam svoje stare mame, ki je poznala ogromno zelišč in me je z ljubeznijo vpeljala v pisan in opojno dišeč svet, poln življenja.«

    

Galerija slik