februar 6, 2023

TJAŠA KANGLER: KONJICE MI TEČEJO PO ŽILAH

Mag. Tjaša Kangler je predana turizmu in kulturi. Že od leta 2009 je vodja Turistično-informacijskega centra Slovenske Konjice, pa tudi dolgoletna članica in podpredsednica Godbe na pihala Slovenske Konjice, ki je letošnja prejemnica občinske Prešernove nagrade. S Tjašo Kangler o ponudbi turistične destinacije Rogla Pohorje, o življenju v Konjicah in seveda o bogati paleti kulturnih doživetij, ki jih znotraj destinacije ponujajo ob kulturnem prazniku. Pogovarjala se je Greta Kokot Rajković.

Mag. Tjaša Kangler, vodja Turistično-informacijskega centra Slovenske Konjice

»Biti godbenik je način življenja. In meni godba, tako kot Konjice, teče po žilah in ne znam si predstavljati življenja brez tega hobija. Zelo rada sem članica konjiške godbe.« 

Konjičanka Tjaša Kangler je godbenica že 26 let, najprej je igrala flavto, nato se je odločila za nov instrument - tubo. Rada je godbenica, rada soustvarja kulturno in turistično ponudbo svojega kraja. Je vsestranska kulturna ustvarjalka, preizkusila se je na gledaliških odrih, pogosto pa moderira tudi različne dogodke, kar ji je še posebej ljubo. Ponosna je na dosežke vseh kulturnih ustvarjalcev, še posebej pa na konjiške godbenike, ki jim je zapisana z vsem srcem.

Letošnji prejemniki priznanj ob slovenskem kulturnem prazniku v Občini Slovenske Konjice so, poleg Godbe na pihala Slovenske Konjice, za dosežke na glasbenem področju, še Franjo Funkelj, za vsestransko umetniško ustvarjanje, in Milan Lamovec – Didi, za dosežke na likovnem področju.

Ob 8. februarju, slovenskem kulturnem prazniku, so v  Turistični destinaciji Rogla Pohorje pripravili pestro paleto brezplačnih turističnih doživetij "KULTURNI DAN PO NAŠE".