oktober 31, 2021

TJAŠA M. KOS: V ŽIVLJENJU STOPAJMO KORAK ZA KORAKOM

Dr. Tjaša M. Kos je navdihujoča psihologinja in doktorica psihoterapevtske znanosti. Pri svojem delu ljudem pomaga premagovati različne izzive, uspešno pa premaguje tudi svoje izzive, s katerimi jo sooča življenje. Eden največjih je zagotovo bil, ko je pri 24-ih letih zaradi bolezni čez noč oslepela.
A ni omagala, ni obupala in predvsem se ni ustavila. Zaključila je študij psihologije, ga nadaljevala v tujini, kjer je tudi doktorirala. S partnerjem sta si ustvarila družino, v kateri so se jima rodili trije fantje. Tako mamici Tjaši, ki dela v svoji praksi, veliko pa tudi predava, zagotovo ni dolgčas. 

Tjaša M. Kos je navdihujoča psihologinja in doktorica psihoterapevtske znanosti, ki je pri 24-ih letih izgubila vid, a se ni predala in ni obupala. Dokončala je študij psihologije in doktorirala v tujini.

»Sprijazniti se z izgubo vida se sliši kot 'mission impossible', kot fatamorgana … Če pa razmišljam samo, kako bom preživela  dan, kako se bom naučila naslednje veščine, ki jo potrebujem …, ta korak pa zmorem. Zato se ves čas ravnam po tem, kaj je moj naslednji korak, ker če gledamo končne cilje, se nam velikokrat zdijo nedosegljivi. Zato je ta pristop majhnih korakov bistveno bolj obvladljiv. In na tak način delam tudi s svojimi strankami. Skupaj iščemo rešitve – korak za korakom.«

Dr. Tjaša M. Kos, Psihoterapija in svetovanje za posameznike, pare in skupine, kot predavateljica deluje po vsej Sloveniji, njena predavanja so dinamična in interaktivna, povezana z vsakdanjim življenjem ter praktično naravnana. Zapletene teoretične koncepte skuša približati na razumljiv, sproščen način. Predava tudi v okviru Maratona pozitivne psihologije, sproščeno pa je o svojem delu in življenju spregovorila tudi v radijskem srečanju na Štajerskem valu.
Z Greto Kokot Rajković sta spregovorili o rezilientnosti oziroma osebni čvrstosti, ki nam pomaga skozi težja obdobja v življenju, o minevanju in žalovanju, pa tudi o danes tako pogosti izgorelosti in kako se ji izogniti. Prisluhni psihologinji in doktorici psihoterapevtske znanosti Tjaši M. Kos v spodnjem posnetku.