april 8, 2024

VIDA HUSTIĆ: NAPISANE KNJIGE SO DEDIŠČINA GENERACIJAM, PO KATERIH SE PRETAKA MOJA KRI

Slatinčanka Vida Hustić, sicer rojena Zagrebčanka, je tudi v svojih osemdesetih še vedno polna energije in idej. Od nekdaj je zasvojena z obiskovanjem galerij in razstav, veliko bere in še vedno ustvarja. V Rogaški Slatini živi že 55 let, malo pa se še vedno čuti tudi Šentjurčanko, saj od tam izvirajo njene družinske korenine po materi. Ob poklicu zobne tehnice je v življenju počela še marsikaj in bila aktivna v številnih društvih. Leta 1987 se je uspešno predstavila v izboru za »Ženo Jugoslavije«, bila je pobudnica ustanovitve UTŽO Rogaška Slatina, ustanovila pa je tudi ljubiteljsko likovno društvo MAVRICA in ga vodila kar 10 let.

Vida Hustić iz Rogaške Slatine je je aktivna v številnih društvih, je likovna ustvarjalka in avtorica treh knjig: Povrnjen nasmeh, Golobica na križu in Dnevnik mlinarjeve Tončke.

Poleg likovnega ustvarjanja se je Vida Hustić preizkusila tudi v literaturi. Svoja opazovanja in doživljanje življenja, podkrepljena z najdenimi zapiski mame in stare mame, je strnila v treh knjigah: Povrnjen nasmeh, Golobica na križu in Dnevnik mlinarjeve Tončke. Premagala je hudo bolezen in se ob svoji družini hvaležno veseli vsakega novega dne. O svoji življenjski zgodbi je spregovorila v radijskem srečanju, ki ga je gostila Tanja Jurjec.

»Naše misli in globoko čutenje dogodkov, ki se polasti naših globin, soustvarjajo bolezen. V mnogoletnih odpiranjih  notranjih  vrat, dokazovanjih, iskanjih rame, iskanjih sebe … sem se sprejela takšno, kakršna sem. Nočem več preskakovati ovir in se vklepati v okove. Hočem živeti in se imeti rada.«                                                                                                    

Galerija slik