april 27, 2022

VPOGLED: S političnim analitikom o rezultatih državnozborskih volitev

Volilna nedelja je na parlamentarni parket prinesla velike spremembe. Močno je povedel nov obraz, vladna stran je ostala brez ene stranke, KUL je doživel izpad liberalnega dela. Kaj vse pomenijo rezultati volitev, smo se pogovarjali s političnim analitikom in poznavalcem javnega mnenja Andražem Zorkom iz agencije Valicon. 

Izide volitev je za naš radio pokomentiral Andraž Zorko, politični analitik in strokovnjak za javno mnenje. (foto: Štajerski val)

41 poslanskih mest, kolikor jih je osvojilo Gibanje Svoboda Roberta Goloba, je rekord v zgodovini Republike Slovenije. Kaj takšno kanaliziranje glasov pomeni za obstoječe stranke in kaj nam nedeljski izid pove o slovenskem volilnem telesu? Kaj obeta pretendent za predsednika vlade in kakšna opozicija bo dosedanja vladna stran? Po volitvah je v pogovoru z Vidom Palčnikom izide volitev komentiral Andraž Zorko iz agencije Valicon. (ViP)



Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.