marec 14, 2024

VPOGLED: O možnostih ranljivih skupin za nabiranje znanj

Odrasli na poti do znanja

V tokratni oddaji Vpogled smo pod drobnogled vzeli izobraževanje odraslih. Na voljo je zanimiv projekt Odrasli na poti do znanja, ki je namenjen nabiranj novih znanj in kompetenc za odrasle, prednost pa daje ranljivim skupinam. Izobraževalni programi so najrazličnejši, vsem pa je skupno, da so brezplačni.

Projekt Odrasli na poti do znanja bo do leta 2029 v brezplačne izobraževalne programe vključil več kot 3000 odraslih. (Ilustracija: splet)

Da se vse življenje učimo, prej ko slej spozna čisto vsak izmed nas, da nam je na voljo tudi ogromno brezplačnih možnosti za nabiranje novih znanj in spoznanj ter učenje pa marsikdo ne ve. Z njimi zlasti niso seznanjene t.i. ranljive skupine. Tokratni Vpogled smo posvetili eni izmed teh možnosti. Konec lanskega leta je zaživel projekt Odrasli na poti do znanja, katerega cilj je omogočiti krepitev temeljnih kompetenc za življenje in delo ter na ta način prispevati k njihovi aktivnejši vključenosti v družbo. Namenjen je odraslim, posebej pa nagovarja ranljive skupine. V projektu,ki je težak nekaj več kot 1,7 milijona evrov in je sofinanciran z evropskim in državnim denarjem, so moči združili Ljudska univerza Rogaška Slatina, Šolski center Celje in UPI – Ljudska univerza Žalec kot vodilni partner. Nini Slak in sogovornikom na to temo prisluhnite v spodnjem posnetku.



Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo po 18. uri.