oktober 19, 2023

VPOGLED: Ob rekordno nizki brezposelnosti pomanjkanje delovne sile

V Sloveniji že daljše obdobje beležimo rekordno nizko stopnjo brezposelnosti, na drugi strani pa v mnogih panogah opozarjajo na precejšnje pomanjkanje kadrov. Kakšno je stanje na trgu delovne sile na ravni državi in kako v naših krajih?

V Sloveniji imamo 99 poklicev, ki so deficitarni in na trgu delovne sile predstavljajo primanjkljaj. (Foto: Freepik, ŠV)

V tokratni sredini rubriki smo pod drobnogled vzeli brezposelnost in trg delovne sile v naši državi. Nina Slak je o tem spregovorila z vodjo celjske službe Zavoda za zaposlovanje Slovenije Dubravko Milovanović. Spregovorili sta o številkah, o poklicih, v katerih je trenutno najlažje dobiti zaposlitev, zaposlovanju tujcev, tudi o vplivu katastrofalnih avgustovskih poplav in ohlajanja evropskega gospodarstva na slovenski trg delovne sile. Prisluhnite v spodnjem posnetku.



Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Uredništvo informativnega programa radia Štajerski val je prejelo stanovsko pohvalo Čuvaj za serijo oddaj Vpogled. "Gre za radijsko oddajo, ki globalne in nacionalne teme poglobljeno prenaša v lokalno okolje. Teme obravnava z lokalnimi gosti ali konkretnimi primeri. Tovrstno žlahtno lokalno novinarstvo žal ni več pogosto," je zapisala porota.