november 15, 2023

VPOGLED: Jesen je razburkala politično areno

Komu državljani zaupajo in komu ne?

Politična jesen je tudi letos pestra. Enotnost politike po katastrofalnih avgustovskih poplavah ni trajala dolgo, dodatno pa jo v zadnjih dneh dopolnjujejo številne afere in razprtije znotraj strank. Kaj to pomeni za politično stabilnost? Se nam obetajo predčasne volitve ali bo vlada uspela strniti vrste in ohraniti zgodovinsko podporo v državnem zboru?

Politična jesen je vroča. (Foto: Vlada RS/SDS/NSi/Štajerski val)

Trenutno dogajanje v slovenski politiki je za naš radio komentiral politični analitik Andraž Zorko z agencije Valicon. Za razpoloženje v vladni in strankarski dinamiki vidi številne razloge, a kaj ti pomenijo za naslednje mesece in trdnost vlade Roberta Goloba? Zorko je v pogovoru z Vidom Palčnikom predstavil tudi izsledke zadnje Valiconove raziskave Ogledalo Slovenije, ki meri zadovoljstvo prebivalcev s splošnim stanjem v državi. Tudi tu je prišlo do nekaterih zanimivih premikov. Prisluhnite v Vpogledu. 

Andraž Zorko (Foto: Štajerski val)

Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Uredništvo informativnega programa radia Štajerski val je prejelo stanovsko pohvalo Čuvaj za serijo oddaj Vpogled. "Gre za radijsko oddajo, ki globalne in nacionalne teme poglobljeno prenaša v lokalno okolje. Teme obravnava z lokalnimi gosti ali konkretnimi primeri. Tovrstno žlahtno lokalno novinarstvo žal ni več pogosto," je zapisala porota.