januar 6, 2022

VPOGLED: Po slovenskem predsedovanju Svetu EU

Slovenija je zadnjih šest mesecev minulega leta predsedovala Svetu Evropske unije. V pol leta so se zvrstili številni dogodki, sestanki, srečanja ... Kakšne so ocene in izkušnje predsedovanja?

Po zaključku slovenskega predsedovanja Svetu EU smo v Vpogledu spregovorili o njegovih številkah in ciljih. (Foto: Štajerski val)

Uradni govorec predsedovanja Domen Petelin pravi, da so vse večje dogodke kljub koronačasu uspeli pripraviti v živo. 219 jih je gostila Slovenija doma, v Bruslju pa je vodila preko 1400 sestankov in 42 ministrskih zasedanj Sveta Evropske unije. Slovenija si je sicer ob začetku predsedovanja zadala 4 cilje: okrevanje in večja odpornost Evropske unije, razmislek o prihodnosti Evrope, krepitev pravne države in evropskih vrednot ter varnost in stabilnost v evropski soseščini. Kako je ciljem sledila in kako jih bo uresničevala še naprej, med drugim slišite v spodnjem pogovoru.



Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike, gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.