oktober 13, 2022

VPOGLED: Kaj moram vedeti pred volitvami?

Prihodnjo nedeljo bodo v Sloveniji volitve predsednika republike. Kdaj bo predčasno glasovanje, kaj je treba imeti s seboj na volišče, kdaj je zadnji rok za prijavo na glasovanje izven domačega okraja? Vse to preverjamo v tokratnem Vpogledu.

Državna volilna komisija že tiska glasovnice za predsedniške volitve.

Ker se aktualni predsednik Borut Pahor po dveh mandatih poslavlja, je gotovo, da bomo dobili novega predsednika ai predsednico. Sedem kandidatov si želi v predsedniško palačo. Kaj nam obljubljajo Milan Brglez, Anže Logar, Janez Cigler Kralj, Miha Kordiš, Nataša Pirc Musar, Vladimir Prebilič in Sabina Senčar bomo na Štajerskem valu pod drobnogled vzeli v Vpogledu prihodnjo sredo, slišite pa lahko tudi v naših dnevnih radijskih novicah, v tokratnem Vpogledu pa smo spregovorili o nekaj tehničnih zadevah, ki jih je dobro vedeti ob volitvah. Anja Deučman se je pogovarjala z direktorjem Državne volilne komisije Dušanom Vučkom. Prisluhnite jima v spodnjem posnetku, podrobna navodila in sezname vseh volišč pa najdete tudi TUKAJ.  



Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.