januar 11, 2024

VPOGLED: Turizem v Zgornji Savinjski dolini - po katastrofi optimizem

Poplave avgusta lani so močno vplivale tudi na turizem v najbolj prizadetih regijah, koroški in savinjski. V Zgornji Savinjski dolini so imeli do avgusta dobro turistično sezono, potem pa se je, čez noč, vse spremenilo. To je tema, ki smo ji posvetili tokratni Vpogled.

Okrevanje po poplavah bo tudi v Zgornji Savinjski dolini dolgotrajno. (Foto: Tomo Jeseničnik, Visit Savinjska)

Vremenske ujme so lani poleti prizadele praktično celotno državo, poplave v avgustu pa najbolj koroško in savinjsko regijo. Tam bo okrevanje na vseh področjih dolgotrajno. V Zgornji Savinjski dolini so imeli do avgusta dobro turistično sezono, potem pa se je čez noč vse spremenilo. O turističnem obisku, posledicah poplav, sanaciji in pričakovanjih se je Nina Slak pogovarjala z Majo Ratej z Razvojne agencije Savinjsko-šaleške regije:



Po avgustovskih poplavah turizem ob reki Savinji okreva počasi, tudi v Kampu Menina v občini Rečica ob Savinji, kjer je bilo škode za skoraj 4 milijone evrov. Z vodjo kampa Juretom Kolencem se je pogovarjal Vid Palčnik: 

Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo po 18. uri.