februar 9, 2022

VPOGLED: Zavajanja, prevare in neresnične vsebine na spletu

Letošnji 8. februar ni bil le kulturni praznik, bil je tudi dan varne rabe interneta. O tem, kako varno in pametno uporabljati splet, smo spregovorili z Markom Puschnerjem iz točke osveščanja o varni rabi interneta Safe.si.

Previdno in po pameti pri uporabi interneta in predvsem družbenih omrežij. Pri ocenjevanju vsebin je vedno potrebna kritičnost. (Foto: Pixabay)

Na Safe.si, ki deluje v okviru Fakultete za družbene vede, so ob letošnjem dnevu varne rabe interneta opozorili predvsem na problematiko spletnih prevar, zavajanj in neresničnih vsebin na spletu, ki imajo slab vpliv na mladostnike. »Izpostavljenost prirejenim posnetkom, škodljivim spletnim izzivom in neresničnim informacijam ima negativen vpliv na počutje, duševno dobrobit, zdravje in telesno samopodobo mladostnikov, zato je ključno, da jih o tem osveščamo,« poudarjajo. Marko Puschner iz Safe.si podaja številne dobrodošle napotke, prisluhnite mu v spodnjem pogovoru z Anjo Deučman.



Rubrika VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.