marec 22, 2023

VPOGLED: Svetovni dan voda - pitna voda ni samoumevna

22. marec je svetovni dan voda. V Vpogledu smo se pogovarjali z direktorjem Javnega komunalnega podjetja OKP Rogaška Slatina mag. Bojanom Piršem, ki, čeprav je Slovenija bogata z vodo, poziva k varčni rabi pitne vode. 

V Sloveniji imamo dovolj vode, zato je pitna voda samoumevna. A ne bi smela biti, saj je ni neomejeno, zato je treba biti z njo varčen.

Letošnja osrednja tema svetovnega dneva voda je: »Pospeši spremembo. Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu. Naredi, kar lahko.« Kaj lahko torej naredi prav vsak od nas, da varčuje s pitno vodo? Ter kakšno vodo sploh pijemo v Sloveniji in v naših krajih? In ali se moramo bati, da v prihodnosti vode ne bo na pretek? O tem in še čem je Anja Deučman spregovorila z direktorjem Javnega komunalnega podjetja OKP Rogaška Slatina, ki pokriva šest občin upravne enote Šmarje pri Jelšah ter občino Poljčane in del občine Slovenska Bistrica, mag. Bojanom Piršem. Prisluhnite v spodnjem posnetku.




Mag. Bojan Pirš, direktor OKP Rogaška Slatina. (Foto: Štajerski val)


Oddaja VPOGLED, v kateri z gosti podrobneje pogledamo na aktualne teme z različnih področij, od politike in gospodarstva do zdravja in drugih področij, je na sporedu na Radiu Štajerski val vsako sredo, po 18. uri.

Uredništvo informativnega programa radia Štajerski val je prejelo stanovsko pohvalo Čuvaj za serijo oddaj Vpogled. "Gre za radijsko oddajo, ki globalne in nacionalne teme poglobljeno prenaša v lokalno okolje. Teme obravnava z lokalnimi gosti ali konkretnimi primeri. Tovrstno žlahtno lokalno novinarstvo žal ni več pogosto," je zapisala porota.