april 30, 2024

ZORAN FURMAN: Ko potuješ, stopiš izven cone svojega udobja

Prvomajski prazniki so čas, ki ga ljudje že tradicionalno izkoristimo za potovanja in potepanja. In gost tokratnega radijskega srečanja je izkušen svetovni popotnik Zoran Furman iz okolice Slovenskih Konjic, ki je prepotoval že več kot tretjino držav našega planeta. 

Izkušen svetovni popotnik in fotograf Zoran Furman je naš tokratni gost radijskega srečanja na Štajerskem valu

Zoran Furman je strasten popotnik, ki ga radovednost vodi tudi v odročne in manj poznane dežele in kraje. Zoranu pogosto lahko prisluhnete tudi na zanimivih potopisnih predavanjih, tokrat pa v radijskem srečanju na Štajerskem valu, ki ga je gostila Maja Novak.

»Potovanja, kjer plujemo po neznanih ter novih pokrajinah, spoznavamo različne kulture ter premagujemo nepričakovane izzive, nas mnogo naučijo, hkrati pa v nas zagotovo spodbudijo večjo prilagodljivost in samozavest.«

Zoran Furman je po izobrazbi sicer ekonomist, po duši pa strasten popotnik. Sam sebe najraje predstavi kot popotniškega fotografa, popotnika, ali pa potopisnega predavatelja. Večino svojih let  preživel z bivanjem in s popotovanji po različnih kontinentih sveta, a radovednost ga je vseskozi vodila v odročne in manj poznane dežele in kraje. Popotnika in fotografa Zorana je zasvojila prva pot v Združene države Amerike. In radovednost ga je kmalu začela voditi tudi v bolj odročne kraje in manj poznane dežele. Za večino nas še vedno zelo daljne in tuje.

Galerija slik