november 13, 2022

ZORI JAKOLIN: LJUDJE PREHITRO OBUPAMO

ZORI JAKOLIN je podjetnica, žena in mama, predvsem pa ženska z izjemno energijo, ki na še tako zahtevno situacijo pogleda z optimizmom, četudi kdaj v pričakovanju čudeža. Ko izgubi službo, odpre s.p., ko življenje njenega otroka po hudi prometni nesreči visi na nitki, niti za trenutek ne neha verjeti.

Zori Jakolin je podjetnica, ki zase pravi, da je ustvarjalka priložnosti. Je organizatorica dogodkov in lastnica licence Business cafe za Slovenijo.

Ko pridejo težki trenutki, vedno skuša najti v njih tudi kaj dobrega, pozitivnega za naprej. Čeprav jo je strah, ne pestuje strahu, ampak sprejme izziv in se ga loti z nasmehom. Njen optimizem in smeh sta nalezljiva. Prepričana je, da ji to pomaga priti do hitrejših in boljših rešitev. 

»Takrat ko je hudo, si mislim, da je vedno lahko še slabše, da vedno lahko pridejo še težji trenutki. Ne potenciram strahu, ampak si skušam priklicati dobro, vprašam se, kaj lepega mi lahko prinese morda naslednji trenutek. In se lotim reševanja situacije z nasmehom, karkoli že je. Od tega, če jokamo in jamramo, nimamo nič. Ni boljše. Če pa se nasmejemo, pa vsaj za trenutek posije sonce. Saj nič v življenju ne traja večno, nobena žalost, noben strah. Ljudje prehitro obupamo. Verjemite in zaupajte.«

Podjetnica Zori Jakolin je bila ena od snovalk poslovnih dogodkov 500 podjetnic in je lastnica licence Busines cafe za Slovenijo. Na še tako zahtevno situacijo zna pogledati z optimizmom. Svojo zgodbo in zgodbo svoje družine želi z namenom, da še koga opogumi, da ne obupa pod težkimi bremeni, ki nam jih včasih naloži življenje. Z njo se je v radijskema srečanju pogovarjala Greta Kokot Rajković.