september 2, 2019

Učenci komaj čakajo nova znanja in prijatelje

Šolske pragove je danes prestopilo 261.500 šolarjev in dijakov. 187.525 je v tem letu osnovnošolcev, med njimi jih je 20.840 v šolo prišlo z rumenimi ruticami. Obiskali smo učence II. osnovne šole Rogaška Slatina in jih vprašali, kakšen je začetek novega šolskega leta.

Obiskali smo prvošolce in petošolce II. OŠ Rogaška Slatina. (Foto: Štajerski val)

Prvošolčki slatinske II. osnovne šole so svoje razrede in učitelje spoznali po skupnem sprejemu v Kulturnem centru. Najmlajši učenci so v svoje prvo šolsko leto vstopili z veliko veselja in radovednosti. Tako so učenci 1. a strnili svoje vtise o šoli:

Devet let bodo znanje nabirali v osnovni šoli. Česa pa se najbolj veselijo v prvem razredu?



Tudi petošolci veseli začetka šole
Prvega šolskega dne, pravijo, ne pozabimo zlahka. Kakšne spomine imajo na dan, ko so si prvič na ramena oprtali šolsko torbo petošolci? Se spomnijo svojega čisto prvega dne in kako je bil letošnji drugačen od tistega pred petimi leti?

So bile torej počitnice prekratke?

Vrnitev v šolo so težko pričakovali predvsem zato, da so svoje poletne dogodivščine delili s prijatelji. Pa tudi kaj novega se še želijo naučiti, pravijo v 5. b:

In kaj petošolci, na pol poti do srednje šole, pričakujejo od šolskega leta?

Tako še povedo učenci preden zopet prisluhnejo novi razredničarki. In zagrizejo v nova znanja ter spletejo nova prijateljstva. (TMG)