april 30, 2019

Podčetrtek spet med najboljšimi

Košarkarji Podčetrtka so postali prvaki 2. slovenske košarkarske lige. Na tretji, odločilni tekmi finala so premagali Celjane. Z zmago so si priborili tudi napredovanje v 1. ligo, kamor se vračajo po letu premora.

V Podčetrtku bodo znova košarkarske tekme 1. slovenske košarkarske lige. (Foto: FB KK Podčetrtek)

Odločilna zmaga pred domačimi navijači
Podčetrtek je na prvo finalno tekmo 2. slovenske košarkarske lige pred domačimi navijači izgubil za 8 točk, na drugi tekmi v Celju pa je zmagal za 5. Prvaka je tako dala tretja tekma, ki je bila znova v Podčetrtku. Domači so na njej pred polnimi tribunami zmagali z 92:74. Z naslovom si je Podčetrtek tudi priboril vstopnico za najmočnejšo slovensko košarkarsko ligo, Nova KBM, kjer so bili že predlani. V njej bodo zamenjali ljubljansko Ilirijo, ki je izpadla v 2. ligo.

Kar pet naših klubov
V prihodnji sezoni bo med desetimi klubi v 1. ligi kar pet klubov iz našega dela države. Stalnica so že Rogaška, Šentjur, laški Zlatorog in Hopsi s Polzele, pridružil se bo še Podčetrtek. Letošnjega prvaka 1. lige medtem še čakamo. Nocoj so odigrali prve tekme četrtfinala. Rogaška je s 73:77 izgubila v Novem mestu proti Krki, Zlatorog je bil v Kopru s 74: 98 slabši od Primorske, Hopsi pa so pred domačimi navijači z 82:95 klonili proti Heliosu. V zadnjem četrtfinalu je Olimpija tesno, z 79:77, premagala Šenčur. Naslednje, morda že odločilne tekme za uvrstitev v polfinale bodo v petek. (AD)