marec 20, 2024

Mladi Drameljčani poleteli okrog sveta in se ustavili še na Štajerskem valu

Včeraj smo imeli na radiu obisk. Z nami so bili sedmošolci iz OŠ Dramlje - Tina, Eva in Žiga, ki obiskujejo predmet Medijska vzgoja in jih posebej zanima delo na radiu. Glede na to, da so prav včeraj popoldne imeli pri njih tudi koncert Gremo okrog sveta, smo izkoristili priložnost in nadobudnim radijskim kolegom pomagali promovirati njihov dogodek.

Snemanje epp sporočila je lahko kar naporno, ampak tudi zabavno!

Izkazalo se je, da sedmošolci naš radio že kar dobro poznajo, ker ga poslušajo in so že v razredu pobrskali po naši radijski zgodovini. Skupaj smo se sprehodili po naših radijskih prostorih, spoznali člane ekipe, nato pa se, ker se človek največ nauči iz svojih izkušenj, kar pridno podali na delo. Skupaj s Ksenijo iz marketinga je najprej nastal scenarij za epp sporočilo, ki je vabilo poslušalce na njihov šolski koncert. Z natisnjenim besedilcem, razdeljenimi vlogami in Andrejo, ki jih je usmerjala, je nato v studiu nastal posnetek (seveda z mnogimi ponovitvami). Nato pa so pri Anji iz tehnične službe doživeli pravo čarovnijo … Anja je namreč posnete glasove uredila, ojačala, dodala še kakšen poseben učinek in seveda glasbeno podlago. Za piko na i so učenci nato – opremljeni s svojim reklamnim posnetkom – obiskali v studiu še voditeljico Jasmino. Kako je bil slišati njihov pogovor, slišite tukaj:

Ampak tu se delo naših mladih novinarjev še ni končalo, popoldne so namreč na koncertu Gremo okrog sveta v njihovi šolski telovadnici posneli še anketo med obiskovalci in nastopajočimi na prireditvi. Poskrbeli so tudi za cel kup odličnih fotografij z dogodka. Nekaj izbranih slik si lahko ogledate v galeriji spodaj. In kako je bilo na šolski prireditvi? Eva, Tina in Žiga so posneli nekaj nastopajočih učenk, ki so zapele na odru.

Kako pa so prireditev komentirali sodelujoči učitelji in drugi obiskovalci prireditve?

Na odru v drameljski telovadnici so se predstavili mladi pevci in pevke, ki radi prepevajo slovenske pesmi. Odrsko dogajanje je obiskovalce popeljalo iz letališke čakalnice v več različnih držav, simpatični spremljevalci – učitelji in učiteljice iz Dramelj – pa so poskrbeli, da smo se prijetno nasmejali njihovim napovedim in zagatam pri razumevanju in komuniciranju v tujih jezikih. Pevsko potovanje okoli sveta so nastopajoči končali v naši deželici na sončni strani Alp, ob številnih potovalnih kovčkih in seveda ob domači glasbi. Zagotovo bo tale popotniško-pevski koncert ostal mladim Drameljčanom še dolgo v spominu; Tini, Evi in Žigu, ki so ga pripeljali še na na naše valove in med radijske poslušalce, pa bo zagotovo ostal v spominu tudi obisk našega radia. Hvala učiteljici Barbari Krajnc, ki jih je pripeljala k nam. Še kaj pridite! /AK/