marec 17, 2024

Pomladni vikend v Opatiji tokrat z nami preživelo rekordno število gostov

Mineva teden dni, odkar smo bili popotniki TA Relax – Nevenka Švener Skupine in Štajerskega vala v Opatiji. Skupaj smo preživeli petkov dan žena, nedeljski dan mučenikov, vmes pa na izletu na Brionih ali na zabavi v istrski konobi še nepozabno soboto. Večera smo preplesali in se veselili v čudoviti dvorani hotela Royal. Brez dvoma drži, da nam bo Opatija nam ostala med najlepšimi spomini.

Tale prizor iz petkovega večera je veliko naših gostij opisalo z besedami: sanjski prihod v dvorano. Ja, bo že držalo, da rdeče vrtnice naredijo svoje ... še sploh, če so v rokah naših fantov iz ekipe. Kajne?

V petek zjutraj je z več koncev Slovenije proti kraljici Jadrana – Opatiji krenilo kar enajst avtobusov potnikov in že na poti je bilo na vsakem od njih čutiti, da smo Slovenci veseli ljudje, ki radi potujemo in se veselimo. Strani Facebooka so naenkrat preplavile fotografije veselih družb z avtobusov, ki so sporočale, da se veselijo tokratnega – že 9. pomladnega vikenda v Opatiji.

Za dobrodošlico nas je sicer ob morju pozdravilo nekaj dežnih kapljic, ki pa so se kmalu razblinile in že popoldne, ko smo se sprehajali po znamenitem obmorskem mestu in raziskovali njegove najlepše kotičke, nas je obsijalo prijetno pomladno sonce. Prav hitro smo ugotovili, da Opatija ne slovi zaman kot »kraljica Jadrana«. Naravnost prevzela nas je s svojimi očarljivimi hoteli, zanimivimi ulicami, parki in čudovitimi sprehajalnimi potmi. Košček smo je skupaj prehodili tudi po sloviti obmorski poti lungomare, po kateri so se nekoč bojda sprehajali vladarji in umetniki, kot so avstrijski cesar Franc Jožef, grški kralj Jurij, slavni ruski književnik Anton Pavlovič Čehov in še mnogi drugi. Fascinantno mesto, ki ga človek res mora obiskati in raziskati!

Po večernem obedu pa zabavaaaa! Že sam prihod nanjo je bil nekaj posebnega, naše dame je namreč na stopnišču z rdečimi vrtnicami v rokah v lepem špalirju pričakal fantovsko-moški del ekipe, tako da so se v tem cesarskem mestu zares tudi počutile prav kraljevsko. Za dober začetek je ob pozdravu ekipe poskrbel kozarček najboljše radgonske penine, na mizah so nas čakale sladke dobrote, ki smo jim tokrat dali čokoladni in mimozin pridih. Zakaj? Ker je rumena barva obmorske mimoze simbol 8. marca, pa tudi ženske neodvisnosti, spoštovanja in varnosti.

Petkov večer je kar švignil mimo: ob odlični plesni glasbi tria Mali greh (ob Zmagu in Darku je tokrat zapel še Dejan), sledilo je letošnje presenečenje večera – ženski duo citrarke Jasmine levičar in pevke Aneje Krajnc, ki sta pobožali naše dušice, nato pa smo v večer zažurali še s Tilom Čehom in njegovimi Petelini. Nekoliko spremenjena je bila letos tudi naša radijska ekipa – ob Vidu Palčniku, Darku Bezenšku in Andreji Kukovič je bila prvič z nami še Jasmina Levičar.

Sobotno jutro je po obilnem zajtrku prineslo dva zanimiva izleta. Naši gostje so izbirali med izletom na Brione in zabavo v istrski konobi da je bilo zelo prijetno na obeh, pa verjetno ni potrebno posebej poudarjati. Prijetno utrujeni smo ob zvokih morja in vsesplošni dobri volji pozabili na vse skrbi.

Tudi sobotni večer je bil več kot odličen. Rdečo nit so v njem vpeljali poskočni muzikanti z našim Lovrom Sadekom, ki so bili letos z nami že drugič zapored. Za dober žur so poskrbeli še Simon Ceglar in Tjaša Božič z njunimi muzikanti, za dobro voljo in kanček drugačnosti pa so poskrbeli še fantje iz skupine Šansonet z našim Vidom Palčnikom. Ga ni med nami, ki bi ostal ravnodušen ob vsem lepem, kar smo doživeli v tem večeru! Tudi Nevenka Švener, ki je v zahvalo za več kot odlično organizacijo prejela velik šopek rož in glasen, srčen aplavz! Še dolgo, dolgo nas bodo greli spomini na ta čudovit večer.

Nedeljsko jutro je poskrbelo za dober spanec, nato pa pod oblačnim nebom in ob razburkanem morju za kar nekaj impresivnih fotografij. Nekateri so dan izkoristili za izlet do bližnjega svetišča Trsat in mesta Rijeke, drugi pa za zadnje obiske čokoladnice, kakšno kavico in sprehod do znamenite opatijske deklice z galebom. Vsi pa smo se polni čudovitih spominov in prečiščenih, sproščenih misli zgodaj popoldne odpravili nazaj proti našim domovom.

Lepo je bilo biti v družbi Slovenije v malem, ki je skupaj preživljala čudovit pomladni vikend v enem najlepših obmorskih zdraviliških mest ob hrvaški obali. S toplimi objemi in obljubami, da se spet kmalu srečamo, smo se razšli. Nevenka Švener pa že pripravlja nove poti in nove destinacije, ki jih bomo letos še lahko obiskali skupaj. Kmalu se srečamo, dragi prijatelji! /AK/