april 17, 2024

Kaj prinaša letošnje Šentjurjevo?

Šentjur bo v teh dneh in tednih v znamenju Šentjurjevega. Že tadicionalno v mesto prinaša bogato turistično, kulturno, zabavno in športno dogajanje. Tudi znameniti Gustav Ipavec, nekdanji skladatelj, zdravnik in dolgoletni župan, se bo ob tej priložnosti vrnil v Zgornji trg. Še prej je obiskal naš studio.

Šentjurjevo bo do 5. maja. (Foto: Štajerski val)

Niz prireditev Šentjurjevega začenjajo z nocojšnjo slavnostno akademijo ob prazniku Mestne skupnosti Šentjur. Vrhunec bo v petek in soboto, ko bo oživel stari del mesta, Zgornji trg. V petek bodo tam med drugim postavili mlaj na star našin, na roke, v soboto pa bo tradicionalni sejem, ob njem še na primer Jurčkov pohod, tekmovanje v kuhanju kisle župe, tekmovanje mladih harmonikarjev in veselica.

Študentski klub mladih Šentjur v soboto pripravlja Šentrock z glavno skupino Mi2. Šentjurjevo nekaj dogodkov prinaša še do 5. maja, to nedeljo bo na primer revija narodnozabavnih ansamblov, prihodnji petek revija odraslih pevskih zborov, na praznično soboto, 27. aprila, razstava starodobnih avtomobilov in motorjev, 5. maja pa etno koncert na Botričnici.

Podrobneje o Šentjurjevem sta Lovro in Davor spregovorila s predsednikom Mestne skupnosti Šentjur, ki dogodek pripravlja skupaj s šentjursko občino in še številnimi organizatorji, Matjažem Kovačičem, v studio pa je prišel tudi Gustav Ipavec, kjer je še danes hiša te znamenite rodbine skladateljev, zdravnikov in zavednih Slovencev. Prisluhnite pogovoru:



Takole pa vas Gustav Ipavec na Šentjurjevo vabi še v video povabilu: 

 

Natančen program Šentjurjevega najdete TUKAJ.

Galerija slik