oktober 29, 2019

Z Romano Šeruga tudi o simpatičnih dekletih na moževem motorju

Romana Dobnikar Šeruga je strastna popotnica in urednica popotniške revije Avantura. Oddaljene in še nedotaknjene predele sveta na motorju odkrivata z možem Zvonetom, svetovnim popotnikom. O potovanjih in še čem smo spregovorili v radijskem srečanju.

Poročno potovanje, ki je trajalo leto dni
Romana je, stara 13 let, Zvoneta srečala pri karateju. Leta 1988 sta se poročila in odpotovala na enoletno poročno potovanje. Kmalu po vrnitvi se je rodila hčerka Kaja. Ko je bila stara štiri leta in pol, so se za eno leto odpravili na pot okoli sveta. Kmalu po vrnitvi se je rodil sin Grega. Tudi on je že prepotoval velik del sveta. Romana je bila dobrih 31 let zaposlena v časopisni hiši Delo, vse od pripravnice do glavne urednice in odgovorne urednice. Nov izziv je revija Avantura, ki podpira odgovorni turizem in slovenske pisce popotnike; svoja doživetja in fotografije med drugim prispeva Zvone, zanjo piše tudi hčerka Kaja.

Če jaz ostanem JAZ in on ON in če to spoštujeva, je NAJINA vez nezlomljiva
Zvonetu so potovanja ob užitku tudi služba v turizmu. Že dolgo vodi nekajkrat na leto po svojih zelo stranskih poteh Afrike in Azije manjše skupine sorodnih duš, zadnje čase predvsem simpatična dekleta. Popotnikom ni vse to nič neobičajnega. Romana dekleta pozna in z mnogimi so postali družinski prijatelji. Ko je družina Šeruga skupaj, se veliko pogovarja. Bodisi doma v Ljubljani ali v zidanici na Dolenjskem. Hčerka Kaja je podedovala popotniško žilico. Je magistra antropologije, poročena s Štajercem, sin Grega pa je študent medicine in tudi zaradi narave študija najraje kar doma. Zvone nagovarja Romano, da bi zanj vodili kakšno turo. Nad idejo je navdušena … Več o vsem tem in še marsičem pa v radijskem srečanju s Tanjo Jurjec. Prisluhnite v spodnjem posnetku.