januar 3, 2021

2021 skopo s prazničnimi dela prostimi dnevi

Že leto 2020 ni bilo preveč radodarno z dela prostimi dnevi med tednom in tudi letos bo veliko praznikov na soboto in nedeljo. Prvi paket prazničnih dni gre h koncu, kako bo preostanek leta?

Letos bo praznikov, ko bomo lahko prosti med tednom, le šest od trinajstih mogočih. Lani je bil eden več. (Foto: Radio Štajerski val)

Za en dan se nam bo letos podaljšalo pet koncev tedna. Pravkar uživamo v prvem podaljšanem vikendu, po 1. in 2. januarju torej ostanejo še štirje. Naslednjega prinaša Prešernov dan, 8. februarja, ki pade na ponedeljek. Podaljšan vikend bo nato spet v aprilu, z velikonočnim ponedeljkom, ki je letos 5. aprila. Dan državnosti, 25. junij, bo na petek, podaljšan vikend pa bo prinesel še dan spomina na mrtve, 1. novembra, na ponedeljek.

Dan boja proti okupatorju, 27. aprila, bo letos na torek. To pomeni, da bomo lahko z dnevom dopusta, v ponedeljek, prosti štiri dni skupaj.

Ostali prazniki, ki so tudi dela prosti dnevi, torej praznik dela 1. in 2. maja, Marijino vnebovzetje 15. avgusta, dan reformacije 31. oktobra, božič 25. decembra ter dan samostojnosti in enotnosti 26. decembra, padejo na soboto ali nedeljo. (NS)