september 7, 2023

ISKRA MESECA AVGUSTA: Toliko, kot se objemam po poplavah, se nisem nikoli prej

Dobili smo novo ISKRO MESECA, osmo najbolj iskrivo izjavo na Štajerskem valu v letošnjem letu. Poslušalci Štajerskega vala in obiskovalci naše spletne strani ste z glasovanjem v avgustu izbrali pet tedenskih isker. Tista med njimi, ki je dobila največ vaših glasov, je dobila naziv ISKRA MESECA AVGUSTA.

Roman Čretnik v objemu s svojima sinovoma, Filipom in Otonom. (Foto: osebni arhiv)

Vsak teden v avgustu ste poslušalci med tremi izjavami, ob katerih se je iz takšnega ali drugačnega razloga zelo iskrilo, izbrali iskro tedna. Dobili smo jih pet, prav vse pa so bile zaznamovane s katastroflano vodno ujmo, ki je v začetku meseca zajela našo državo.

Poveljnik Civilne zaščite občine Laško Bojan Špiler je spregovoril o veliki nevarnosti hitro naraščajočih rek in vodotokov med poplavami, kakršnim smo bili priča. Predsednica uprave Thermane Laško Mojca Leskovar je veliko škodo, ki je v poplavah nastala v njihovi družbi, v iskri postavila v širši kontekst ter spomnila na ljudi in družine, ki pa so v poplavah ostali brez strehe nad glavo. Glasbenik Boris Lah je bil po ujmi pobudnik velike akcije zbiranja pomoči za nakup pralnih strojev, o tem je spregovoril v zelo čustveni iskri. Četrta iskra tedna je šla na Prevalje, izrekla jo je Erika Fužir, ki je opisovala svojo grozo, ko je voda izpodjedla družinsko hišo in jo porušila. Prostovoljni gasilec in namestnik poveljnika štaba Civilne zaščite občine Mozirje Roman Čretnik pa je v iskri tedna spregovoril o objemanju in tem, kako so poplave povezale ljudi.

Vsem iskram lahko prisluhnete TUKAJ.

Največ glasov med vsemi tedenskimi iskrami je dobila izjava Romana Čretnika, ki jo je izrekel v našem nedeljskem radijskem srečanju, ki mu lahko prisluhnete TUKAJ. Postala je ISKRA MESECA AVGUSTA:

Novico, da je njena izjava prejela kar dva naziva, postala je iskra tedna in iskra meseca, je Romanu Čretniku sporočila Katja Žolgar:

Roman Čretnik (skrajno levo) s svojimi prijatelji gasilci. (Foto: osebni arhiv)

Imamo že osem mesečnih isker. Iskrive izjave bomo zbirali še do konca leta ter nato izbrali ISKRO LETA. Že ta petek se začne glasovanje za prvo iskro tedna v septembru.