maj 1, 2023

Štajerski val praznuje okrogli jubilej

1. maj je rojstni dan Radia Štajerski val, najstarejše slovenske lokalne radijske postaje

Štajerski val praznuje 70 let. Ustanovljen je bil leta 1953 v Društvu ljudske tehnike Šmarje pri Jelšah, danes pa deluje v Šentjurju. Velja za najstarejšo lokalno radijsko postajo v Sloveniji. 

Štajerski val je najstarejša lokalna radijska postaja v Sloveniji (Foto: Štajerski val)

70 let je jubilej, ki ga je vredno pošteno proslaviti. Radijci bomo praznovali na več dogodkih. Poleg osrednje slavnostne akademije, ki bo v maju, pripravljamo še večje koncerte, kjer bomo proslavljali skupaj s poslušalci in številnimi našimi glasbenimi prijatelji. V Šmarju pri Jelšah bo 16. junija Šmarska noč s Štajerskim valom, 22. septembra bo v Šentjurju Šentjurfest, 27. oktobra pa v Podčetrtku Večer s prijatelji. Ob tem bo še več manjših prireditev.



Na današnji 1. maj, ki tudi uradno velja za rojstni dan našega radia, smo prav tako nazdravili in se posladkali z odličnima tortama iz šentjurske Slaščičarne Jana - na dnevu odprtih vrat našega studia - skupaj z nekaterimi sedanjimi in nekdanjimi radijskimi sodelavci ter poslušalci, ki so si prišli pogledat, kako je na našem radiu. Nekaj fotoutrinkov si oglejte v spodnji galeriji.