junij 8, 2020

Rimske Terme v pričakovanju prvih gostov po epidemiji

Z današnjim dnem svoja vrata ponovno odpirajo tudi Rimske Terme v Rimskih Toplicah. Po skoraj treh mesecih zaprtja zaradi epidemije novega koronavirusa nestrpno pričakujejo prve goste. Več bo letos domačih, so pa optimistični tudi glede prihoda tujih, ki jih pričakujejo še ta mesec.

V Rimskih Termah so se lani lotili polmilijonske prenove namestitvenih kapacitet. (Foto: Radio Štajerski val)

Tudi v Rimskih Termah v Rimskih Toplicah na zadnje tri mesece gledajo z grenkimi občutki. Kot pravi lastnik in direktor Valery Arakelov je bilo težko gledati, kako sta se večletna trud in delo kar naenkrat ustavila. Kljub temu so v zdravilišču pod Stražnikom, od koder skozi razpoke dolomitnih skal priteče termalna voda, glede prihodnosti optimistični. Letos pričakujejo manj tujih gostov, ki jih je bilo sicer v Rimskih Termah v minulih letih veliko. A Arakelov pravi:



Valery Arakelov, po rodu iz Armenije, je lastnik Rimskih Term od leta 2013. (Foto: Radio Štajerski val)

Sicer pa bo obisk tudi pri njih odslej pod pogoji in prilagojen zaščitnim ukrepom za preprečitev širjenja novega koronavirusa. Arakelov dodaja:



Tudi v Rimskih Termah so že pripravili ponudbo za koriščenje turističnih bonov, ki jih vlada uvaja za pomoč turističnemu gospodarstvu. Podrobneje si lahko o tem preberete TUKAJ. (NS)