november 2, 2022

Rogaška Slatina: Branko Kidrič po osmi mandat na čelu občine

Dopoldne je novinarjem program svoje vnovične kandidature predstavil aktualni župan občine Rogaška Slatina Branko Kidrič. 20. novembra se bo potegoval za svoj že osmi mandat v vlogi župana. Kateri so poudarki njegovega programa?

Branko Kidrič je župan slatinske občine 28 let. (Foto: Radio Štajerski val)

Branko Kidrič je na čelu občine Rogaška Slatina 28 let in končuje svoj sedmi mandat v vlogi župana. O razlogih za svojo ponovno kandidaturo pravi?

Kidrič kandidira s podporo petih strank oziroma list in sicer: SDS, SLS; NSi, Desus in Nestrankarske liste za razvoj Rogaške in podeželja. O programu za nov štiriletni mandat pravi, da je ambiciozen in konkreten. Obsega 36 večjih projektov na različnih področjih, pri čemer Kidrič izpostavlja, da jih je več kot polovica namenjena mladim. Program sicer temelji na desetih vsebinah. Našteva:

Konkretno pri projektih, ki jih namerava z ekipo, če bo znova izvoljen, uresničiti, izpostavlja sedem večjih:

To je nekaj poudarkov iz Kidričevega programa, ki si še želi ostati župan občine Rogaška Slatina, saj kot pravi, ima še dovolj idej in energije. Za nov mandat se bo na novembrskih lokalnih volitvah pomeril s protikandidatoma Robertom Reichom in Albinom Šrimpfom. (NS)