julij 20, 2016

S kolesom raziskujeta gorske poti

Pia Peršič in Andrej Martinčič sta se podala na zanimivo avanturo. Prekolesarila bosta Slovensko turnokolesarsko pot. Drugi dan podviga sta prispela v naše kraje, to jutro sta na poti z Resevne na Boč obiskala tudi naš radio. Katja in Davor sta ju gostila v Mojem jutru.

Pia in Andrej sta svoj projekt poimenovala S kolesom NaTuro. Danes se bosta povzpela na Boč, še prej sta se ustavila na našem radiu, pri Katji in Davorju.

Podvig, združen z raziskovanjem
Turnokolesarska pot je dolga 1.800 kilometrov, ob tem Pio in Andreja čaka še premagovanje 55 tisoč višinskih metrov razlike. Prvi dan, od Brežic do Bohorja, je bil še precej ravninski, drugi dan – do šentjurske Resevne – pa so gorske poti že prinesle nekaj zahtevnih vzponov. Kolesarja se na pot sicer nista podala le zaradi premagovanja lastnih izzivov, njun projekt je širše zastavljen. Natančneje bosta popisala traso poti, ki jo je Planinska zveza Slovenije uradno odprla konec junija, ocenjevala bosta koče in postojanke ob poti ter pod drobnogled posebej vzela možnosti servisa koles ob poti. Kakšne so prve izkušnje in prve ocene? Prisluhnite v spodnjem posnetku, to jutro sta Pio in Andreja gostila naša jutranjika Katja in Davor. Njuno nadaljnjo pot pa lahko spremljate TUKAJ. (AD)

Datoteke

Pia in Andrej gosta v Mojem jutru