december 13, 2018

Novo vodstvo šmarske občine začelo delo

Matija Čakš je tudi uradno prevzel vodenje občine Šmarje pri Jelšah. Njegova podžupana bosta Nina Andrelič Petek z liste Naša Občina Šmarje ter Jože Misja iz SDS. Šmarčani so prav tako dobili nov občinski svet, med 19-imi svetniki jih je kar 14 novih.

Župan Stanislav Šket je novemu županu Čakšu zaželel dobrega sodelovanja z vsemi v občini in izven nje ter uspešno delo. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Županoval bo nepoklicno
Šmarska občina je dobila nov občinski svet in novega župana Matijo Čakša. Aktualni župan Stanislav Šket, ki je občino vodil en mandat in na tokratnih volitvah ni kandidiral, se je z današnjo jutranjo primopredajo poslov v krogu najbližjih sodelavcev poslovil s položaja. Šket je o svojem nasledniku za naš radio ob izteku mandata povedal:

Novi župan Matija Čakš, ki je volitve z 67 % glasov dobil v drugem krogu glasovanja, funkcijo prevzema z optimizmom:

Primopredaja poslov je bila to jutro. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Imenoval dva podžupana

Novi šmarski župan bo sicer občino vodil nepoklicno, saj želi ohraniti stisk s svojim poklicem in bo še naprej delno opravljal delo veterinarja. Pri županovanju mu bosta pomagala dva podžupana:

Kot je še po primopredaji poslov izpostavil Čakš, je mandat, ki so mu ga zaupali volivci, velika odgovornost. Verjame, da bo s svojo ekipo uspešno deloval v dobrobit občine ter vseh občank in občanov. Med prvimi večjimi izzivi je izpostavil pregled in načrt novih naložb ter sprejetje občinskega proračuna za prihodnje leto. 

V občinskem svetu nova imena
Na včerajšnji ustanovni seji je bil potrjen tudi 19-članski občinski svet, v katerem je kar 14 svetnikov novih. Občinski svet sestavlja osem strank in list. Največ svetniških mandatov so volivci zaupali stranki SDS in Listi Janka Šketa, vsaka ima po štiri svetnike. Sledita lista Naša občina Šmarje in Lista Davida Stupice s po tremi svetniki, SLS ima dva, DESUS, SD in NSi pa po en svetniški mandat.

Tole je prva skupna fotografija šmarskega občinskega sveta. (Foto: Damjan Regoršek, Foto Blisk)

Poimenski seznam občinskih svetnikov najdete TUKAJ. (SP)