januar 25, 2017

Smrt pešca v Celju posledica izsiljevanja prednosti

Znane so podrobnosti včerajšnje tragične smrtne prometne nesreče na Mariborski cesti v Celju. 38-letni pešec, ki je izgubil življenje, je letošnja prva smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah celjske policijske uprave. 

38-letni pešec je prva letošnja smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah celjske policijske uprave. (Fotografija je simbolična.)

Še trije lažje poškodovani
Prometna nesreča, v kateri so bila udeležena štiri vozila in pešec, se je zgodila včeraj okoli 14. ure v križišču Mnariborske in Delavske ceste v Celju. Kot so sporočili s celjske policijske uprave je 75-letni voznik, ki je vozil po Mariborski cesti iz smeri Dečkove ceste zapeljal v križišče in zavijal levo. Ravno takrat sta nasproti pravilno pripeljala 19- letni voznik, ki je vozil po desnem prometnem pasu in 31-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil po levem prometnem pasu. 19-letnik je skušal preprečiti trčenje, zato je zavil v desno. Njegovo vozilo je bočno zdrselo proti desnemu robu vozišča, kjer je trčil v robnik pločnika, nato pa je njegovo vozilo odbilo v semafor in v 38-letnega pešca, ki je s kolesom stal ob semaforju. Pešec se je v trčenju tako hudo poškodoval, da je poškodbam na kraju nesreče podlegel. To je prva letošnja smrtna žrtev prometnih nesreč na cestah celjske policijske uprave. 31-letni voznik, ki se je prav tako umikal 75-letnemu povzročitelju prometne nesreče, je trčil v vozilo povzročitelja, nato ga je odbilo še v drugo vozilo, ki ga je vozila 28-letnica voznica. V prometni nesreči so se lažje poškodovali 19-letni voznik osebnega vozila in njegov 17-letni sopotnik ter 28-letna voznica osebnega vozila.