maj 21, 2023

Bobrovo bicikliranje - s kolesom do Bobrovega centra ali na Boč

Rogaško Slatino so na včerajšnji soboto preplavili kolesarji – Bobrovo bicikliranje je bil prvi od štirih velikih športnih dogodkov, ki jih v mestu pripravljajo v mesecu športa.

Na startu je bilo skoraj 500 kolesarjev. (Foto: JZ za turizem in kulturo Rogaška)

Bobrovo bickliranje je družinski dogodek, ki ga je Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina pripravil drugič. Kolesarji vseh generacij so prekolesarili 13-kilometrsko ravninsko traso, od Evropske ploščadi do Bobrovega centra v Vonarju. Na dogodku so sodelovale tudi gibalno ovirane osebe, saj sta Občina Rogaška Slatina in Zavod Uvid v sklopu projekta, ki smo ga podrobneje predstavljali TUKAJ, kupila tri kolesa, prilagojena invalidom. Vsak udeleženec Bobrovega bicikliranja je na startu dobil Bobrov kolesarski potni list, kamor je na vsaki od treh postojank prejel posebno bobrovo nalepko. Z vsemi zbranimi nalepkami so udeleženci na cilju osvojili bobrovo medaljo.
Bobrovo bicikliranje je po kolesarski stezi, trasa je nezahtevna. (Foto: JZ za turizem in kulturo Rogaška)

So pa letos dogodku dodali tudi novost, v sodelovanju s Kolesarskim klubom Rogaška so pripravili še traso za bolj pripravljene kolesarje, ki so se povzpeli na Boč.
Veselo je bilo tudi na cilju na Boču. (Foto: JZ za turizem in kulturo Rogaška)

Na dogodku so našteli skoraj 500 kolesarjev, direktor Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina Dino Markovinovič ob tem pravi, da so poleg domačinov uspeli privabiti tudi številne ljubitelje kolesarjenja od drugod:

Posebno električno kolo, ki kolesarjenje omogoča tudi gibalno oviranim osebam. (Foto: Štajerski val) 

Poleg športa so Bobrovo bicikliranje popestrili še z ostalim pestrim dogajanjem, med drugim je svoja vrata na stežaj odprl Bobrov center, v katerem predstavljajo naravo ob rekli Sotli in njene prebivalce, najmlajše je zabaval Ribič Pepe, ostali so lahko brezplačno testirali kolesa, se je pa na dogodku predstavil tudi Radio Štajerskival ter povabil na še en športni dogodek v Rogaški Slatini – 3. junija bo 6. Afroditin tek s Štajerskim valom. Še vedno se lahko prijavite TUKAJ.
Štajerski val skupaj s Kozmetiko Afrodita za 3. junij pripravlja že dobro poznan Afroditin tek s Štajerskim valom, ki letos prinaša še novosti: pohod na Janino ter vozičkanje, prav tako je novost večerni koncert, nastopili bodo Kvatropirci. (Foto: Štajerski val)

Podrobneje o mesecu športa v Rogaški Slatini smo poročali TUKAJ. (AD)