marec 24, 2021

Celje v znamenju evropskega nogometnega spektakla

Začenja se največji nogometni dogodek v Sloveniji doslej, evropsko nogometno prvenstvo do 21 let, ki ga gostijo Ljubljana, Maribor, Koper in Celje. Zaradi trenutne epidemiološke situacije bodo tribune na prvenstvu prazne, tekme pa bo mogoče spremljati preko televizijskih prenosov po vsem svetu. 

Tekme v Celju bodo na stadionu Z`dežele, domači zelenici celjskih nogometašev, aktualnih državnih prvakov. (Foto: Jan Grušovnik)

Slovenija je na evropskem prvenstvu U21 v skupini B, skupaj z reprezentancami Španije, Češke in Italije. Naše mlade nogometaše prva tekma čaka danes, proti Špancem v Mariboru. Celjski stadion bo prvo tekmo prav tako gostil danes, pomerili se bosta reprezentanci Češke in Italije. Slovenska reprezentanca pa se bo na domači zelenici celjskih nogometašev pomerila v soboto, s Češko. Vse tekme bodo odigrane brez podpore s tribun, razlog so trenutne epidemiološke razmere. Si bo pa mogoče tekme ogledati preko televizijskih prenosov po vsem svetu. Tudi zato je evropsko prvenstvo za mlade nogometaše za mesta, ki gostijo tekme, velika priložnost. Tudi o tem se je pred kratkim z vodjo organizacijskega odbora prvenstva v Celju Katarino Karlovšek pogovarjala Nina Slak. Prisluhnite jima v spodnjem pogovoru.




Katarina Karlovšek je vodja organizacijskega odbora prvenstva v Celju.