oktober 4, 2022

Celje z igriščema Dallas Maverics, kluba Luke Dončića

NBA klub Dallas Maverics je v Celju, na Ljubljanski cesti in na Hudinji, financiral in sofinanciral obnovo dveh košarkarskih igrišč.

Dopoldne so v Celju slovesno odprli prvo košarkarsko igrišče v Evropi, ki ga je kdajkoli financiral, katerikoli NBA klub. Igrišče MAVS, za dijaškim domom v Celju, za katerega je denar prispeval klub Dallas Maverics, je velika pridobitev za knežje mesto, kjer je prva leta svojega otroštva preživel tudi slovenski košarkarski as, igralec kluba Luka Dončić. Po njem se imenuje tudi drugo košarkarsko igrišče, ki so ga danes odprli v Celju.

Za posebno vzdušje na odprtju igrišča MAVS so poskrbeli člani akrobatske skupine Dunkin Devils. (Foto: Radio Štajerski val)

Za dijaškim domom, na Ljubljanski cesti v Celju, je dopoldne v barvah severnoameriškega košarkarskega kluba Dallas Maverics zasijalo prenovljeno košarkarsko igrišče. Obnova, ki jo je v celoti financiral klub lige NBA, je stala dobrih 150.000 evrov. Celjski župan Bojan Šrot je na odprtju dejal, da gre za veliko pridobitev za mesto in ljubitelje košarke:



Igrišče je v barvah kluba Dallas Maverics, ima 7 krogov, ki ponazarjajo številko 77, ki jo na dresu nosi Luka Dončić, pod košema, na vsaki strani pa so tri celjske zvezde.

Da je klub Dallas Maverics igrišče uredil prav v Celju, ni naključje. Luka Dončić je namreč v prvih letih otroštva z družino, ko je njegov oče Saša Dončić igral za Košarkarski klub Pivovarna Laško, živel prav v Celju. Predstavnica kluba Dallas Maverics Katie Edwards pa je na današnjem odprtju igrišča MAVS povedala še:



Tudi najmlajši navijači, bodoči košarkarji in košarkarice, so prišli pogledat igrišče.

In kakšno se zdi novo košarkarsko igrišče MAVS mladim košarkarjem in košarkaricam?



Mladi košarkarji so nad novim igriščem navdušeni.

Celje je bilo praktično ves dan v znamenju košarke, saj so to popoldne prerezali trak še enega košarkarskega igrišča, igrišča Dončić, na Hudinji, ob Mariborski cesti. Zakaj ravno tam?



Igrišče Dončić na Hudinji, kjer je na ulici Frankolovskih žrtev, v zgodnjem otroštvu, z družino živel Luka Dončić. 

Obnovo igrišča Dončić je prav tako sofinanciral klub iz Dallasa, ki je zanj prispeval okoli 20.000 evrov, razliko, približno 70.000 evrov, pa je plačala celjska občina. Utrinke današnjega košarkarsko obarvanega dogajanja v Celju si poglejte v spodnji galeriji. (NS)

Galerija slik