maj 8, 2023

Celjski rokometaši že 22-krat pokalni prvaki

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so zmagovalci slovenskega pokala. Zanje je to že 22. pokalna lovorika.

Finalni turnir je bil v Ormožu, lovoriko so domov odnesli Celjani. (Foto: FB RK Celje Pivovarna Laško)

V sobotnem polfinalu slovenskega rokometnega pokala so celjski rokometaši za dva gola premagali Koprčane. V včerajšnjem finalu pa so bili prepričljivo boljši od rokometašev Jeruzalema Ormoža, premagali so jih s 35:24. Rezultat so nadzirali skozi celotno srečanje, ob polčasu so vodili za pet golov. To je za celjske rokometaše že 22. pokalna lovorika, a prva po kar nekaj letih, saj so zadnjo osvojili leta 2018.

"Vedeli smo, da nas čaka težka tekma na zahtevnem ormoškem terenu. Pripravili smo se po najboljši moči. Pristop je bil vrhunski od začetka, ko smo si ustvarili prednost. Nato je bilo vprašanje samo, koliko bo znašala končna razlika," je po zmagi dejal Alem Toskić, glavni trener RK Celje Pivovarne Laško. 

Za najboljšega vratarja turnirja je bil izbran celjski vratar Nebojša Bojić, ki je proti Kopru zbral 18 obramb in proti Jeruzalemu Ormožu 7. Naziv najkoristnejšega igralca je pripadel slovenskemu reprezentantu v celjskih vrstah, Aleksu Vlahu.

V tej sezoni se celjskim rokometašem nasmiha še ena krona – v ligi NLB imajo tri kroge pred koncem štiri točke več od Trebnjega in pet točk več od Velenja. V petek bodo igrali proti mariborskemu Braniku. (AD)