oktober 30, 2023

Futsal: Dobovec sedmič v elitnem delu lige prvakov

Futsal klub Dobovec se je že sedmič uvrstil v elitni del evropske lige prvakov. To mu je uspelo na domačem turnirju v Podčetrtku.

Dobovec je igral pred domačimi navijači, v športni dvorani v Podčetrtku. (Foto: FB Futsal klub Dobovec)

Igralci Dobovca, ki so v novo sezono vstopili z zelo spremenjeno ekipo, so na treh tekmah glavnega dela lige prvakov sicer dvakrat izgubili in enkrat remizirali, a to je bilo dovolj za napredovanje, saj so med štirimi ekipami osvojili tretje mesto. Prva tekma proti romunski ekipi Club Sportiv United Galati se je končala z rezultatom 3:3, na drugi je Dobovec z 0:4 izgubil proti francoskemu Etoile Lavalloise, v soboto pa ga je s kar 8:1 premagala portugalska Benfica.

»Doživeli smo visok poraz, kljub temu smo se uvrstili v elitni del lige prvakov. Rad bi povedal, da je to nagrada za vsa pretekla leta, ko smo ponosno in uspešno predstavljali slovenski futsal v Evropi. Ne glede na vse čestitam svojim fantom, dosegli smo cilj, ki smo si ga zastavili: klub je sedmič v elitnem delu lige prvakov,« je po zadnji, sobotni tekmi dejal trener Kujtim Morina.

Elitni del lige prvakov, v katerem bo v štirih skupinah nastopilo 16 ekip, bo med 28. novembrom in 3. decembrom. Žreb bo ta četrtek. (AD)