februar 2, 2024

Nejc Gradišar iz Rogaške na Madžarsko - za kolikšno odškodnino?

Nogometaš Rogaške Nejc Gradišar, ki je navdušil na reprezentačni tekmi med Slovenijo in ZDA, je tik pred tem, da zapusti slatinski klub. Kot so za naš radio povedali v klubu, mora prestati le še zdravniški pregled. Kakšno odškodnino si od prestopa obeta Rogaška?

Nejc Gradišar je bil že tudi v lanski sezoni, ko je Rogaška še igrala v 2. ligi, prvi strelec ekipe. (Foto: NK Rogaška)

21-letni Nejc Gradišar je na januarski tekmi med Slovenijo in Združenimi državami Amerike z golom poskrbel za prvo slovensko zmago nad Američani. Pozornost nase pa je pritegnil že tudi v državnem prvenstvu, v jesenskem delu je dal 7 golov, na lestvici strelcev si tako deli drugo mesto.

Že vse od tekme z ZDA so glasna ugibanja o njegovem prestopu v tujino. Prestop je zdaj praktično tukaj, nam je povedal športni direktor kluba Nino Ivačič:

Gre za enega od madžarskih klubov, razkriva Ivačič. Kaj pa vrednost prestopa? V minulih dneh se je v medijih omenjala tudi milijonska odškodnina. Ivačič pravi: 

Gre za pomembno finančno injekcijo za klub, ki se je v prvo slovensko nogometno ligo uvrstil šele v lanski sezoni, zdaj pa se bori, da v njej obstane. A, po drugi strani, je bil Gradišar doslej izjemno pomemben člen ekipe. Ivačič pravi:

Prestopni rok je do 15. februarja, Rogaško pa prva tekma spomladanskega dela sezone čaka že 10. februarja, proti Olimpiji. (AD)