marec 18, 2024

Slatinske košarkarice postale prvakinje Jadranske lige!

Košarkarice Janine iz Rogaške Slatine so v napeti finalni tekmi ženske Jadranske košarkarske lige do 17 let, ki je bila v Ljubljani, premagale gostiteljice turnirja in osvojile novo mednarodno lovoriko. Postale so prvakinje! Že drugič zapored.

Ekipa Janine je ubranila naslov prvakinj Jadranske lige WABA U17 ( FOTO: MZ)

Na zaključnem turnirju ženske Jadranske lige do 17 let je sodelovalo skupno 18 ekip iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Črne gore ter Severne Makedonije. Košarkarice Janine so bile edine brez poraza v rednem delu tekmovanja, kar so potrdile tudi na finalnem turnirju. V soboto so Slatinčanke najprej premagale zagrebško Trešnjevko, nato pa v napetem finalu še Ježico, ki je klonila šele po podaljšku. S tem so košarkarice iz Rogaške Slatine uspešno ubranile naslov prvakinj.

Ekipa Janine je prvo četrtino zaključila z desetimi točkami prednosti. Ljubljančanke so v drugi četrtini uspele izenačiti in zmanjšati zaostanek na šest točk ob polčasu. Nato so Slatinčanke ponovno prevzele pobudo in zmagale tudi tretjo četrtino, v zadnjem delu tekme so vodile za 12 točk. V zadnji četrtini so Slatinčanke dosegle le štiri točke, Ježica pa je devet sekund pred koncem izenačila s trojko, s čimer je bilo potrebno odigrati podaljšek. V podaljšku so bile varovanke Željka Jotića ponovno bolj prepričljive in tri minute pred koncem vodile za sedem točk. Ljubljanska ekipa je uspela znižati zaostanek s tremi zaporednimi točkami, vendar jim ni uspelo preobrniti rezultata. Tjaša Turnšek, igralka KD Janina, ki je bila najkoristnejša igralka zaključnega turnirja, je zadela en prosti met. Lina Jerković, kapetanka KD Janina, ki je bila  izbrana za najkoristnejšo igralko v rednem delu sezone, je zaradi pete osebne napake devet sekund pred koncem zapustila igrišče. Kljub temu ekipi Ježice ni uspelo izkoristiti prostih metov in tudi met iz polovice igrišča za ponovni podaljšek ni bil uspešen. Uspešne pa so bile na drugi strani košarkarice Janine, ki so uspele obraniti naslov prvakinj. Svojim starejšim kolegicam iz kluba sicer sledijo tudi mlajša dekleta. V začetku aprila tudi njih čaka zaključni turnir Jadranske WABA lige U15. Turnir bo gostila prav Janina, ki je prvenstvo do sedaj peljala brez poraza. (KŽ)

 

 

Galerija slik