september 26, 2022

Kdo je slavil na Konjiškem maratonu?

V Slovenskih Konjicah je bil včeraj Konjiški maraton. Tekači so se podali na proge, dolge 5, 10 ali 21 kilometrov. Kdo je bil najhitrejši?

Konjiški maraton je poseben tudi zato, ker tekače ob progi spodbujajo glasbeniki. (Foto: Konjiški maraton)

Na jubilejnem, 10. Konjiškem maratunu so, kljub nekoliko deževnemu vremenu, našteli 1.600 tekačev. 21-kilometrsko traso je v moški konkurenci najhitreje pretekel Andrej Debelak, med ženskami Katarina Pišotek. Državna prvaka v cestnih tekih na 10 km in hkrati zmagovalca v absolutnih kategorijah sta postala Jošt Žnidaršič in Anja Fink, na 5-kilometrski trasi pa sta slavila Teodor Majcenovič in Laura Đorđević Betetto.

Konjiški maraton je znan tudi po tesni povezanosti z glasbo. »Podvojili smo ne le število glasbenikov, temveč tudi število glasbenih točk, s čimer smo tekače spodbujali na manj kot vsakih 500 metrov trase, na kar sem še posebej ponosen. To, skupaj z več kot 250 prostovoljci, v resnici gradi tekaško prireditev, vredno naziva Maraton z dušo. Desetka je bila morda deževna, tako kot prva, ampak dokazali smo, da na raven energije vreme pač nima nujno vpliva,« pravi Anton Noner, predsednik organizacijskega odbora Konjiškega maratona, ki je bil še posebej vesel tudi 18 tekačev, ki so maraton pretekli že desetič. (AD)

Galerija slik