maj 9, 2023

Kolesarji, tekači in pohodniki - tega v Rogaški ne smete zamuditi!

Bobrovo bicikliranje, Afroditin tek s Štajerskim valom, cilj prve etape kolesarske dirke Po Sloveniji in Festival športnega filma. To so štirje veliki športni dogodki, ki bodo v Rogaški Slatini pod okriljem meseca športa.

Utrinek z lanskoletnega starta Bobrovega bicikliranja, ki se začne na Evropski ploščadi in konča čez 13 km, pri Bobrovem centru. Vso pot je kolesarska steza. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

Bobrova novost – vzpon s kolesi na Boč
Prvi velik športni dogodek bo Bobrovo bicikliranje, 20. maja. Lani so družine prvič kolesarile z Evropske ploščadi do Bobrovega centra v Vonarju, letos pa dogodek že prinaša tudi novost. Direktor Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina Dino Markovinovič razlaga:

Pričakujejo več kot 400 ljubiteljev kolesarjenja, prijave na Bobrovo bicikliranje pa zbirajo do 18. maja.

Dogajanje v mesecu športa v Rogaški Slatini so predstavili Tjaša Markovinovič iz Kozmetike Afrodita, župan mag. Branko Kidrič in direktor JZ za turizem in kulturo Dino Markovinovič. (Foto: Štajerski val)

Afroditini novosti – pohod na Janino in vozičkanje
Ljubitelje teka pa v Rogaško Slatino znova, že šestič, vabi Afroditin tek s Štajerskim valom, ki ga 3. junija organizira naš radio v sodelovanju s Kozmetiko Afrodita. Tekači lahko izbirajo med tekmovalnima programa, dolgima 5 in 10 kilometrov, ali pa se podajo na netekmovalni kilometrski tek. Tjaša Markovinovič iz Kozmetike Afrodita ob tem izpostavlja še dve vabljivi novosti:

Še več o Afroditinem teku s Štajerskim valom in možnost prijav najdete TUKAJ.

Lanski start na Afroditinem teku s Štajerskim valom. (Foto: arhiv Štajerskega vala)

Cilj prve etape dirke Po Sloveniji
Mesec športa v Rogaški Slatini bo prinesel še vrhunski kolesarski dogodek – kolesarsko dirko Po Sloveniji, kjer se za naslov najboljšega borijo tudi najuspešnejši kolesarji sveta. V Rogaški, ki bo dirko gostila že devetič, bo cilj prve etape petdnevnega dogodka, 14. junija. Na ta dan se bo v mestu stekla in vode začel tudi štiridnevni Festival športnega filma, ki je prvo izvedbo doživel lani. Ta dogodka bodo javnosti podrobneje predstavili v drugi polovici tega meseca.

Je pa že znano, da bo Športna zveza Rogaška Slatina v sklopu Festivala športnega filma organizirala mini olimpijado, za najmlajše športne navdušence. Sekretar zveze Jože Strniša razlaga:

Športnih dogodkov, kot so poudarjali sodelujoči na predstavitvi projektov, ne bi bilo brez podpore občine. Slatinski župan Branko Kidrič pravi, da občina na leto za promocijo športa nameni okolja 120.000 evrov. Za investicije v športno infrastrukturo pa da je v zadnjih petih letih namenila več kot 4,5 milijona evrov. Ob tem dodaja:

Najnovjša naložba, ki jo občina načrtuje izvesti še v tem letu, je modernizacija nogometnega stadiona, da bo ustrezal pogojem igranja v prvi slovenski nogometni ligi. (AD)