avgust 14, 2019

Košarkarji Rogaške na drugem koncu sveta

Košarkarji Rogaške so ta teden začeli priprave na novo sezono, v kateri bodo igrali v domačem državnem prvenstvu in znova v ABA ligi 2. Prvi del priprav bodo opravili na Kitajskem. Ekipo, ki je precej prevetrena, bodo še izpopolnili.

Košarkarji Rogaške so prvi trening sezone opravili v domači dvorani, že naslednji dan pa so se odpravili na Kitajsko. (Foto: Štajerski val)

Dva turnirja, pet tekem
Na Kitajsko je odpotovalo 13 igralcev, med njimi jih je pet le na preizkušnji. Na dveh turnirjih bodo odigrali pet tekem. Trener Damjan Novakovič, ki bo na klopi Rogaške že sedmo sezono zapored, je za naš radio pred odhodom dejal:

Med igralci, ki že imajo podpisane pogodbe, so na Kitajsko odpotovali Daniel Vujasinović, Ivan Miličević, Djordje Lelić, Urban Durnik, Nick Čevizović ter povratnika v slatinskem dresu – nekdanji kapetan Miha Fon in domačin Tadej Ferme. Ekipo bo treba še izpopolniti, pri čemer Novakovič pravi:

Na pripravah so igralci, ki že imajo pogodbo, nekaj pa se jih še mora izkazati. (Foto: Štajerski val) 

Na domačem in mednarodnem parketu
Rogaška bo v novi sezoni poleg domačega prvenstva in pokala znova igrala tudi v mednarodni drugi ABA ligi. In cilji?

Sezona tako državnega prvenstva kot ABA lige 2 se začenja oktobra. Poleg košarkarjev Rogaške bodo v najmočnejši domači ligi iz našega dela države igrali še Šentjur, laški Zlatorog in Hopsi s Polzele, iz druge lige se je vanjo prebil tudi Podčetrtek. (AD)