april 30, 2024

Kreativnost in narava: Fotografski Ex-tempore v Kozjanskem parku

Kozjanski park je nedavno gostil prazničen dogodek ob obeležitvi Dneva Zemlje - odprtje razstave Fotografski Ex-tempore Kozjansko jabolko 2023, ki nudi vpogled v bogato ustvarjalnost avtorjev v tesnem stiku z naravo. Med nagrajenci so se izkazali tako mlajši kot starejši ustvarjalci, čigar dela so predstavljena v različnih kategorijah.

Fotografija Mirana Orožima je razglašena za najboljše delo med odraslimi avtorji. (Foto: Miran Orožim)

Fotografski utrinki: Razstava Ex-tempore Kozjansko jabolko 2023
Ob nedavnem praznovanju Dneva Zemlje so v Kozjanskem parku na gradu Podsreda odprli razstavo Fotografski Ex – tempore Kozjansko jabolko 2023 ter podelili priznanja najboljšim avtorjem. Med mlajšimi avtorji do 15 let je prvo nagrado in priznanje za najboljšega avtorja prejel Mihael Škof Vrabec, drugo nagrado je prejel Lan Narat, tretjo pa Urban Mirt. V kategoriji odraslih avtorjev je prvo nagrado in priznanje za najboljšega avtorja prejel Miran Orožim, drugo nagrado Gregor Podvinski, tretjo nagrado pa sta prejela Matej Kramžer in Sonja Kostevc.


Fotografija najboljšega mladega avtorja, ki jo je ustvaril Mihael Škof Vrabec. (Foto: Mihael Škof Vrabec)

Kozjansko in Obsotelje: Člani Svetovne mreže biosfernih območij
Ob odprtju razstave je Kozjanski park prejel dolgo pričakovano potrdilo o sprejetju biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje v Svetovno mrežo biosfernih območij leta 2010 v Parizu. Potrdilo je predstavnicam parka izročili Gašper Hrastelj, generalni sekretar Slovenske nacionalne komisije za UNESCO. Na prireditvi so v Kozajnskem parku predstavili tudi rezultate literarnega natečaja, kjer je bila letošnja tema Dvoživke. Sodelovalo je 41 učencev, vsi njihovi prispevki so zbrani v zborniku. V petek so vse sodelujoče učence popeljali na nagradno ekskurzijo v biosferno območje Mura. (SP)


Gašper Hrastelj, generalni sekretar Slovenske nacionalne komisije za UNESCO in direktorica Kozjanskega parka Valerija Slemenšek ob podelitvi potrdila o sprejetju biosfernega območja Kozjansko in Obsotelje v Svetovno mrežo biosfernih območij. (Foto: Kozjanski park)

Galerija slik