september 5, 2023

Pol milijona evrov za prenovo na celjskem Kladivarju

Ta teden se bo, kot napovedujejo na celjski občini, začela prenova dotrajane atletske steze na Atletskem stadionu Kladivar. Dela, ki bodo stala več kot pol milijona evrov, bodo trajala približno dva meseca, ko bodo končana bo stadion omogočal ustrezne pogoje za treninge in organizacijo atletskih tekmovanj.

Prenova atletske steze na Kladivarju naj bi bila končana konec oktobra. (Foto: Bojan Plevčak)

Stadion pomembna športna infrastruktura v Celju
Atletska steza na stadionu Kladivar v Celju je nujno potrebna sanacije. Zaradi njene dotrajanosti v zadnjem obdobju niso mogli več organizirati atletskih tekmovanj. Kot so sporočili z Mestne občine Celje, bodo atletsko stezo z osmimi progami preplastili z novo sintetično prevleko, ki bo omogočala izvedbo tekmovanj na najvišji ravni. „Z obnovo bomo poskrbeli za izboljšanje pogojev za delovanje športnih društev, še posebej Atletskega društva Kladivar, katerega atletinje in atleti že vrsto let navdušujejo s svojimi dosežki. Na nedavnem svetovnem prvenstvu v atletiki je bilo denimo kar šest izmed trinajstih slovenskih udeležencev predstavnikov celjskega kluba,“ so na celjski občini zapisali v sporočilu za javnost. Atletski stadion Kladivar je sicer namenjen tako vrhunskemu športu kot tudi športu invalidov, vrtčevski in šolski vzgoji ter drugim rekreativcem.

Denar bosta primaknila tudi pristojno minstrstvo in Fundacija za šport
Naložba, ki bo končana predvidoma do konca prihodnjega meseca, bo stala slabih 570 tisoč evrov. Celjska občina je bila sicer s prijavo uspešna na dveh razpisih, kjer bo za izvedbo omenjene investicije prejela sofinanciranje v skupni vrednosti do nekaj več kot 168 tisoč evrov. Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport bo zanjo prispevalo 100 tisoč evrov, nekaj manj kot 69 tisoč evrov pa so pridobili na razpisu Fundacije za šport. (NS)