julij 18, 2023

Roman Pilipčuk ni več trener celjskih nogometašev

Roman Pilipčuk ni več trener celjskih nogometašev. Iz kluba so sporočili, da so z današnjim dnem sporazumno prekinili sodelovanje.

Ukrajinski trener odhaja iz Celja. (Foto: NK Celje)

»Klub se Romanu zahvaljuje za vloženi trud, voljo in vztrajnost ter mu želi vse najboljše v nadaljnji trenerski poti,« so zapisali na spletni strani Nogometnega kluba Celje ter dodali da, poleg Pilipčuka, ki je vodenje članske ekipe prevzel pred začetkom lanske sezone, klub zapuščata tudi njegova pomočnika Ivan Pilipčuk in Darijan Matić. Imen v novem trenerskem štabu še niso sporočili.

Nogometni klub Celje je sicer v tem mesecu, po smrti Miloša Rovšnika, dobil novega predsednika. Upravni odbor je na funkcijo za obdobje naslednjih dveh let soglasno imenoval Valeriyja Kolotila, ki je bil pred tem v klubu generalni direktor. »Stopam v velike čevlje, saj je bil Miloš Rovšnik srce in duša nogometnega kluba. Njegovo poslanstvo bomo nadaljevali tudi v prihodnje. Želim si, da bi Celje kot mesto in fantastično športno okolje dihalo kot eno in bi se povezanost čutila na vsakem koraku. V zadnjih dveh sezonah smo opravili veliko pozitivnega dela, tako na športni kot organizacijski ravni in to zgodbo želimo še nadgraditi. Prepričan sem, da NK Celje čaka svetla prihodnost,« je povedal ob prevzemu funkcije.

Celjski nogometaši so v lanski sezoni osvojili naslov državnega podprvaka, novo sezono državnega prvenstva pa začenjajo že konec tega tedna – v nedeljo bodo igrali proti Aluminiju. (AD)