januar 22, 2024

S kolesom iz Maribora do Aten z dobrodelno noto

Pred Mariborčanom Bojanom Svenškom je velik podvig – kolesaril bo iz Maribora do Aten. Akcija je še toliko bolj vredna pozornosti, ker je obarvana z dobrodelnostjo. Pomagate lahko tudi vi in otrokom iz socialno ogroženih družin omogočite počitnice.

Bojan Svenšek obožuje Grčijo, po kateri rad kolesari. Zdaj pa se bo tja odpravil kar iz domačega Maribora. (Foto: osebni arhiv)

»Samo jaz, kolo in spalka,« pravi Bojan Svenšek o poti, na katero se bo odpravil poleti. S kolesom bo moral od Maribora do Aten premagati okoli 2.200 kilometrov ter 22.200 višinskih metrov, prečkal bo 7 držav. Ta pot je znana tudi kot pekel Balkana. A, kot pravi, ga bo gnala dobrodelnost. Podrobneje o projektu je spregovoril s Katjo Žolgar, prisluhnite v spodnjem posnetku.

Svenšek bo kolesaril z gravel kolesom, ki mu ga je podaril sponzor. Ko se vrne s poti, ga bodo prodali na dobrodelni dražbi. (Foto: osebni arhiv)

Bojan Svenšek bo kolesaril poleti, dobrodelni del projekta pa se je že začel, v sodelovanju z drušrvom Križemrok. Če želite tudi vi omogočiti lepe počitnice na otroškem taboru, lahko nakažete donacijo na:
DRUŠTVO KRIŽEMROK, Kamniška graba 141, 2351 Kamnica
TRR: SI56 6100 0000 8119 441 
Namen: TRANSATENICA2024

Lahko pa pomagate tudi tako, da pošljete SMS sporočilo z besedo POCITNICE5 na 1919 in prispevali boste 5 evrov.