december 13, 2023

Šentjur: z dobrodelno akcijo do igrišča z umetno travo

Nogometni klub Šentjur si želi zgraditi nogometno igrišče z umetno travo. Otrokom bi omogočilo treninge tudi v zimskem času, prav tako v klubu menijo, da bo takšno igrišče varnejše pred vandali. Ker denarja ni, so zagnali dobrodelno akcijo.

Tako žalosten je pogled na uničeno igrišče v Šentjurju, kjer mladi nogometaši ne morejo več trenirati. (Foto: Štajerski val)

V novembru so vandali povsem uničili pomožno nogometno igrišče v Šentjurju – po travi so se vozili z avtomobili in igrišče razrili, o čemer smo podrobneje poročali TUKAJ. Vandalizem, sicer v manjšem obsegu, se je dogajal že tudi pred tem, je pa novembrski dogodek spodbudil vodilne v klubu, da so znova začeli resno razmišljati o ideji oz. želji po gradnji igrišča z umetno travo.

Igrišče z umetno travo bi zgradili na lokaciji sedanjega pomožnega igrišča na obrobju Šentjurja, ki je v lasti šentjurske župnije. Tudi to je eden od razlogov, da projekt ne more biti v domeni občine. V Nogometnem klubu Šentjur so se tako odločili za veliko dobrodelno akcijo. Presednik Jernej Leskovar razlaga:

Darujete lahko z nakazilom na poseben račun, namenjen za gradnjo igrišča:
Nogometni klub Šentjur
Cesta Miloša Zidanška 28, 3230 Šentjur
TRR: SI56 0400 0028 0858 882

Kaj pa za samo gradnjo pomeni dejstvo, da klub ni lastnik zemljišča? Leskovar pravi:

In kje mladi šentjurski nogometaši trenirajo zdaj, ko so ostali brez pomožnega nogometnega igrišča?

Leskovar upa, da bo v prihodnjih letih nogometno znanje mogoče nabirati na igrišču z umetno travo, pri tem pravi, da je v dobrodelni akciji dobrodošel prav vsak evro. (AD)