december 23, 2023

Na Treh kraljih so pognali novo 4-sedežnico

Tudi za Rekreacijsko turistični center Jakec Trije kralji nad Slovensko Bistrico bo letošnja smučarska sezona posebna. Danes bodo slovesno odprli pomembno pridobitev, 4-sedežnico Veliki vrh.

Staro vlečnico je zamenjala 4-sedežnica (Foto: FB RTC Jakec Trije Kralji)

RTC Jakec Trije kralji je bil uspešen na razpisu takratnega Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo za spodbujanje celoletnega turizma v visokogorskih centrih. Od države so prejeli dobre tri milijone evrov, skupaj so novosti težke slabe 3,8 milijona evrov, s pridobivanjem dovoljenj in zemljišč pa preko štiri milijone.

Nova 4-sedežnica Veliki vrh je nadomestila staro vlečnico, s tem pa število prepeljanih smučarjev podvojila. Ob tem pravi direktor centra Aleš Juhart pravi:

Glavni namen večmilijonske naložbe je, da nova sedežnica v toplem delu leta ne bi samevala, temveč, da bo turistično dejavnost podpirala skozi celotno leto. Med drugim bodo lahko obiskovalci kmalu preizkusili nov lokostrelski poligon in dve plezalni steni, z Velikega vrha pa se bodo lahko namesto s smučmi spustili s kolesi po bike parku. O novostih smo že podrobneje poročali TUKAJ. (ViP)