april 24, 2023

Udarec za košarko v Laškem – izpad iz prve lige

Košarkarski klub Zlatorog Laško bo po 27 letih izpadel iz prve slovenske košarkarske lige. Pred člansko ekipo sta sicer še dve tekmi te sezone državnega prvenstva, a po včerajšnjem porazu proti Rogaški so Laščani tudi v teoriji izgubili možnost obstanka v prvi ligi.

Laščani so sinoči, sicer tesno, izgubili proti Rogaški in tako dokončno zapečatili svojo usodo. (Foto: Matic Javornik)

Članska ekipa Košarkarskega kluba Zlatorog Laško je v državnem prvenstvu doslej zbrala 6 zmag in 19 porazov, s čimer je na dnu lestvice, kjer bo tudi ostala. To pomeni izpad v drugo slovensko ligo, kar je po 27 letih prvoligaškega tekmovanja velik udarec.

Glavna težava je premalo denarja
Predsednik kluba Bojan Špiler je na čelu kluba četro leto, za naš radio je povedal, da je šlo v tej sezoni marsikaj narobe, od poškodb do pomanjkanja nekaj športne sreče, a poudarja, da je izpad posledica več let, ki jih kroji predvsem pomanjkanje denarja. Pogreša da podporo gospodarstva, pa tudi Občine Laško. Razlaga:


Bojan Špiler je po neuspehu kluba ponudil odstop, ga bosta upravni odbor in skupščina sprejela? (Foto: FB KK Zlatorog)   

Izpad je lahko nov začetek

Sam sicer, kot pravi Špiler, izpada iz prve lige ne vidi kot popolno katastrofo, zdaj se bodo v klubu namreč lahko še bolj posvetili mladim, domačim košarkarjem:

Špiler prevzema odgovornost za izpad iz prve lige, upravnemu odboru je že ponudil svoj odstop, pri tem je dejal:

Več o prihodnosti kluba bo verjetno znano po letni skupščini.

Člansko ekipo laškega Zlatoroga, ki jo vodi trener Aleš Pipan, sicer v tej sezoni čakata še dve tekmi prve lige, to soboto proti Škofji Loki in 7. maja proti Podčetrtku. (AD)