junij 29, 2023

V Rogaško Slatino se vrača Dragiša Drobnjak

Košarkarski klub Rogaška ima novega trenerja članske ekipe. Poslovil se je domačin Peter Markovinovič, prihaja nekdanji igralec Dragiša Drobnjak.

Dragiša Drobnjak je bil v svoji bogati karieri večkratni državni prvak, enkrat tudi s Šentjurjem. Zdaj je trener. (Foto: arhiv Aba liga)

Košarkarski klub Rogaška je včeraj sporočil, da se Peter Markovinovič, ki je vodenje članske ekipe prevzel v lanski sezoni in jo v državnem prvenstvu popeljal do četrtfinala, poslavlja od članske košarke ter da se z njim dogovarjajo za nadaljnje sodelovanje v drugačni obliki.

Peter Markovinovič se po enem letu vodenja članske ekipe poslavlja od članske košarke. Verjetno se bo vrnil v mladinski pogon. (Foto: KK Rogaška)

To dopoldne so objavili ime novega trenerja. To nalogo prevzema Dragiša Drobnjak. 45-letnik, nekdanji igralec, je svojo kariero leta 2018 končal prav v Rogaški Slatini, bil je tudi član Šentjurja, ko je ta osvojil naslov državnega prvaka. Zatem se je podal v trenerske vode, bil je pomočnik trenerja v Olimpiji, pa tudi del strokovnega štaba slovenske reprezentance. Na klopi Rogaške bo prvič v vlogi glavnega trenerja. (AD)