december 13, 2020

Občani odločili: stolp v Rogaški Slatini bo

Kot kažejo še neuradni podatki občinske volilne komisije, je za odlok, ki med drugim predvideva gradnjo 106-metrskega stolpa Kristal v Rogaški Slatini, na včerajšnjem referendumu glasovalo 55,81 odstotka volivcev.

Slatinčani so se na referendumu odločili, da podprejo 106-metrski stolp. (Na fotografiji je projekcija stolpa, foto: Štajerski val)

V Rogaški Slatini je nedelja minila v znamenju referenduma. Na njem so občani odločali, ali so za ali proti odloku, ki med drugim dovoljuje gradnjo 106 metrov visokega razglednega stolpa Kristal na območju nekdanjega mizarstva v Rogaški Slatini. Kot je sporočila občinska volilna komisija, je svoj glas oddalo 3840 volivcev. Na volišča je tako prišlo skoraj 41 odstotkov volivcev. Za odlok in posledično stolp je bilo 55,81 odstotka oziroma 2143 volivcev, proti njemu pa 44,19 odstotka oziroma 1697 občanov.

Žgajnerjeva vesela dobre udeležbe kljub epidemiji
Zahtevo za referendum je občina prejela skupaj z dovolj zbranimi podpisi na pobudo Eve Žgajner. Pobudniki referenduma med drugim menijo, da lokacija stolpa ni ustrezna, skrbi jih financiranje projekta, prav tako verjamejo, da bi denar, namenjen stolpu, lahko šel v druge turistične naložbe. Glavna pobudnica Eva Žgajner pa je za naš radio po referendumu dejala:



Ob tem je izpostavila, da je na voliščih znotraj Mestne krajevne skupnosti Rogaška Slatina, kjer bo stolp stal, bilo več ljudi proti. Tako je prevladala okolica. A Žgajnerjeva dodaja, da gre ne glede na to za vse občane in da spoštuje odločitev večine.

Kidič: občani so prepoznali pomen razvoja
Župan Branko Kidrič, ki meni, da Rogaška Slatina stolp kot novo turistično atrakcijo potrebuje, pa je po referendumu za naš radio dejal:

A stolpa še kar nekaj časa ne bo, pravi Kidrič:

To pa bo, kot še pravi, trajalo še kar nekaj mesecev. (TMG)