april 28, 2016

Težave povzročali snegolom in izpadi elektrike

Praznično obilno sneženje je povzročilo kar nekaj težav. Vzdrževalci so morali na ceste, prav tako so morali zaradi izpadkov elektrike na teren delavci Elektra Celje.

Na nekaterih cestah je bilo precej snega. Hujših prometnih nesreč na srečo ni bilo, reševali so le posamezne zdrse.

Sneženje doseglo tudi nižine
Vremenoslovci so napovedovali sneg, a tako veliko ga v nižinah večina ni pričakovala. Tudi vzdrževalci cest ne. „Mi smo imeli odobreno po eno dežurno skupino za Logarsko dolino ter za višje ležeče predele na šentjurskem koncu, vendar se je izkazalo, da je bila obsežnost sneženja precej širša,“ je povedal vodja zimske vzdrževalne službe na celjskem VOC-u Bogdan Kočevar. Kot pravi, je bilo največ težav zaradi snegoloma. Še danes bodo odstranjevali vejevje in drevje s cestišč. Podrobneje Bogdanu Kočevarju prisluhnite v spodnjem posnetku.

V nekaterih krajih brez elektrike
Zaradi sneženja so imeli precej dela tudi v Elektru Celje, največ na Koroškem, kjer je prišlo zaradi teže snega do izpada na več daljnovodih. Brez elektrike so bili tudi ponekod na Kozjanskem in v okolici Celja. Prišlo je do izpada daljnovoda Jurklošter, brez električne energije so bili sinoči tudi odjemalci na področju Anskega vrha pri Celju, ter odjemalci Logarske doline. Dežurne ekipe Elektra Celje so tudi to dopoldne na terenu in se trudijo odpraviti okvare na daljnovodih.

Datoteke

Bogdan Kočevar o snegolomu