december 14, 2018

Tudi radijci smo postali Božičkovi pomočniki

Do božiča je le še enajst dni. Zlasti nestrpno ga zagotovo pričakujejo najmlajši, ki se veselijo daril pod okrašenimi smrečicami. Vsem se želja, zaradi socialne stiske, žal ne bo uresničila. In prav tem otrokom s širšega Celjskega znova pomagajo v Božičkovi tovarni daril.

Radijci nadaljujemo tradicijo. Letos smo Božičkovo tovarno skupaj obiskali tretjič. (Foto: Radio Štajerski val)

Božičkovi pomočniki tudi gasilci
S pomočjo Božičkove tovarne daril in dobrih ljudi so lani obdarovali okoli 750 otrok iz socialno šibkih družin iz širše celjske regije. Letos v projektu sodeluje 35 šol in vrtcev, število otrok, ki jih želijo obdarovati, pa je po besedah predsednika društva Milana Ninića še nekoliko višje kot minula leta:



Kupček z darili, ki bodo osrečila otroke v socialni stiski, se veča.

Božičkova tovarna daril v celjskem Planetu Tuš bo vrata letos zaprla nekoliko prej kot minula leta. Vsa darila morajo biti pripravljena teden dni pred predbožičnim večerom. Zato jo lahko obiščete še do 17. decembra. Prostovoljce namreč nato čaka trdo delo sortiranja daril, da bodo prišla na prave naslove. In kam vse jih bodo dostavljali?



Prostovoljcem so letos na pomoč priskočili gasilci Poklicne gasilske enote Celje. Posodili bodo svoje gasilske kombije in skupaj z njimi dostavljali darila, da bodo pravočasno prišla do naslovnikov. Božičkovo tovarno daril smo včeraj obiskali tudi radijci Štajerskega vala in obdarili nekaj otrok. Če želite tudi vi nekomu polepšati praznike, še ni prepozno. Vse podrobnosti o tem, kaj morate storiti, najdete tukaj ali pa tukaj. (NS)

Galerija slik